i

Păstârnac

 

Ferma Stoian cultivă anual aproximativ 30 de hectare de pastârnac, soiul principal fiind White Gem. Variantele de ambalare ale acestui produs variaza de la pungi de 1kg la saci de 10 sau 20 kg.

 

Păstârnacul (lat. Pastinaca sativa) este o legumă care se cultivă pentru consumul de rădăcini, folosite drept condiment la prepararea mâncărurilor, deoarece sunt foarte aromate și bogate în vitaminele B1, B2 și C.

Este o plantă bianuală care formează în primul an de cultură partea comestibilă (rădăcina îngroșată) și rozeta de frunze, iar în anul al doilea își dezvoltă tulpina floriferă. Păstârnacul are rădăcina simplă sau puțin ramificată, fusiformă, de culoare alb-murdar ori gălbuie, acoperită cu numeroase lenticele din cauza cărora rădăcina are un aspect neregulat. Pulpa este de culoare albă sau alb-gălbuie, suculentă și cu aromă specifică. Frunzele sunt lucioase pe față și pufoase pe dos, fiind cu mult mai mari decât cele de pătrunjel și de morcov.

 

  • semanat pastarnac 1
  • semanat pastarnac 2
  • semanat pastarnac 3
  • semanat pastarnac 4
  • semanat pastarnac 5
  • semanat pastarnac 6
  • semanat pastarnac 7

Simple Image Gallery Extended

We have 15 guests and no members online

2011.
By Joomla 1.7 Templates in collaboration with hosting